Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax moet naar Plan B na zware blessure Muniesa


24 juli 2012 - Ajax kan de komst van Marc Muniesa definitief uit zijn hoofd zetten. De verdediger heeft in een vriendschappelijk duel van FC Barcelona in en tegen Hamburg zo goed als zeker de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd.

Daarmee zal de jonge Spaanse verdediger zeker 7 tot 9 maanden uit de roulatie zijn. Muniesa, actief voor FC Barcelona B, maar vandaag uitkomend voor FC Barcelona in een vriendschappelijk duel tegen HSV, was de topkandidaat in Amsterdam om de naar Tottenham Hotspur vertrokken Jan Vertonghen op te volgen.

FC Barcelona was met Muniesa in onderhandeling over zijn nog tot volgend jaar doorlopende contract. Wanneer die overeenkomst getekend zou worden dan werden de onderhandelingen tussen Ajax en FC Barcelona over een huurperiode geopend. Muniesa was ook financieel interessanter dan alternatieven als Niklas Moisander (AZ) en Bram Nuytinck (NEC).

Ajax zal nu alsnog miljoenen moeten neertellen bij clubs als AZ of NEC om een vervanger van Vertonghen aan te trekken. Het alternatief is alsnog kiezen voor Daley Blind met daar achter de jonge Stefano Denswil. Beide spelers kregen in de voorbereiding al de nodige speelminuten op de oude positie van Vertonghen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!