Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vitesse: 3-1 winst en domme rode kaart


26 juli 2012 - Vitesse heeft vandaag met 3-1 gewonnen van Lokomotiv Plovdiv en treft daarmee in de derde voorronde het Anzhi van Guus Hiddink. De zege van vanavond was verdiend. Een tegenvaller was het wegzenden van Tomas Kalas bij een 3-0 voorsprong.

Marco van Ginkel liet opnieuw zien in uitstekende vorm te zijn. Na 25 minuten spelen opende de middenvelder de score. In de uitwedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv (4-4) opende Van Ginkel ook al de score. In Bulgarije maakte hij twee doelpunten, vandaag bleef het bij eentje. Toch ging Vitesse rusten met een 2-0 voorsprong. Reis stuurde Van Aanholt diep. De jonge linksback zag zijn eerste inzet nog worden gekeerd door de doelman van Lokomotiv Plovdiv, in de rebound was het alsnog raak.

Vlak na rust maakte Wilfried Bony er 3-0 van. Daarmee was het duel definitief gespeeld. De Griekse scheidsrechter Koukoulakis viel op met het strooien van kaarten. Vitesse kreeg twee onnodige gele kaarten die men later nog zou kunnen opbreken. Zowel Van der Struijk als Kalas kreeg een gele prent. Enkele minuten na de gele kaart kreeg Kalas ook nog eens rood.

Miscommunicatie in de Vitesse-verdediging leidde tot een 1 op 1 situatie voor het doel van Velthuizen. In zijn onervarenheid haalde Kalas de Plovdiv-speler neer. Het resultaat: een rode kaart voor de jonge Tsjech en een penalty voor de Bulgaren. Daarmee werd Vitesse nog maar eens op de feiten gedrukt dat het een jonge talentvolle ploeg heeft maar weinig ervaring kent. Hristo Zlatinski wist wel raad met dit buitenkansje en maakte er 3-1 van.

Invaller Chanturia versierde zelf ook nog een strafschop. De Georgische aanvaller mocht deze zelf nemen. Dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn geweest. De buitenspeler schoot de bal uiterst belabberd. Zijn inzet werd dan ook gekeerd door Kunchev. Daarmee bleef het in het Gelredome 3-1 voor Vitesse. Volgende week wacht met Anzhi de volgende opponent in de Europa League. Die wedstrijd zal een stuk moeilijker gaan worden.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!