Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Tegenstanders Twente, Vitesse en Heerenveen bekend


26 juli 2012 - Volgende week staat de derde voorronde van de Europa League op het programma. FC Twente, Vitesse en SC Heerenveen vertegenwoordigen de Nederlandse eer in deze kwalificatieronde. FC Twente en Vitesse kwalificeerden zich vanavond, Heerenveen was al verzekerd vanwege hun eindpositie in de Eredivisie vorig seizoen.

FC Twente, Vitesse en SC Heerenveen weten na vanavond ook wie men treft. Zo treft FC Twente Mlada Boleslav. De Tsjechen waren over twee wedstrijden te sterk voor het IJslandse Thór Akureyri. Op papier moet dan geen probleem zijn voor de Tukkers. Mogelijk heeft FC Twente in deze tweestrijd ook de beschikking over Dmitry Bulykin die in afwachting is van een tewerkstellingvergunning. Vrijdag (morgen) moet FC Twente een spelerlijst indienen, woensdag 1 augustus mag de club 1 wijziging doorvoeren. Dat zou Bulykin moeten worden als hij zijn tewerkstellingvergunning dan binnen heeft.

Vitesse moet opnieuw naar het Oosten van het Europese voetbal. Nadat het in de tweede voorronde het Bulgaarse Lokomtiv Plovdiv uitschakelde wacht nu een Russisch avontuur. Het Anzhi van Guus Hiddink zal als gastheer optreden. Anzhi was over twee duels te sterk voor Honved Boedapest. Bekende namen bij Anzhi zijn Samba, Boussoufa, Carcela en Eto'o. Anzhi heeft naast het verschil in kwaliteit ook het voordeel dat de Russische competitie al begonnen is en dus competitiever wedstrijden heeft gespeeld. Vitesse zal volgende week in Dagestan haar huid zo duur mogelijk moeten verkopen om een week later een goede uitgangspositie in eigen huis te hebben.

SC Heerenveen wacht een reis naar Roemenië. Rapid Boekarest was over twee duels te sterk voor het Finse Mypa. Vorig jaar speelde de Roemenen nog in de groepsfase van de Europa League tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen toen beide duels: 1-2 en 1-3. SC Heerenveen begint evenals Vitesse met een uitwedstrijd. Het zal voor Marco van Basten het eerste officiële duel als trainer van SC Heerenveen zijn.

De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 2 en 9 augustus. De speeltijden zullen later nog worden gecommuniceerd.

Programma 2 augustus
FC Twente - FK Mladá Boleslav
Anzhi - Vitesse
Rapid Boekarest - SC Heerenveen

Programma 9 augustus
FK Mladá Boleslav - FC Twente
Vitesse - Anzhi
SC Heerenveen - Rapid Boedapest

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!