Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Trots FC Twente presenteert Castaignos


30 juli 2012 - FC Twente presenteerde vandaag Luc Castaignos. Na het vertrek van Luuk de Jong naar Borussia Monchengladbach had FC Twente direct de aanvaller van Jong Oranje in het vizier. Onderhandelingen met Internazionale verliepen moeizaam maar vandaag tekende Castaignos voor vier seizoenen in Enschede.

Castaignos keert zodoende na een afwezigheid van een seizoen al weer terug in de Eredivisie. In 2011 verruilde de inmiddels negentienjarige aanvaller Feyenoord voor de Italiaanse topclub Internazionale. In Milaan kwam Castaignos maar weinig aan voetballen toe. Over interesse had Castaignos desondanks niet te klagen. Al snel werd echter duidelijk dat Castaignos zijn zinnen had gezet op een transfer naar FC Twente.

FC Twente heeft duidelijk vertrouwen in de aanvaller. De club legde maar liefst 6 miljoen euro voor de aanvaller neer. Dat bedrag kan op basis van prestaties van FC Twente en Castaignos nog verder oplopen. Castaignos moet enkel nog een medische keuring ondergaan, problemen worden daar niet meer verwacht. De aanvaller kan donderdag al zijn debuut voor FC Twente maken in het Europa League-duel tegen Mlada Boleslav. Het is de vraag of dat ook daadwerkelijk gebeurd want Castaignos kent een trainingsachterstand.

Voorzitter Joop Munsterman: "We zijn blij dat we onze selectie hebben kunnen versterken met Luc Castaignos en dat hij bij FC Twente een vierjarig contact heeft getekend. Luc is een groot talent en nog maar 19 jaar. Een speler die in de nationale jeugdploegen en bij Feyenoord altijd heeft gescoord, bij Inter heeft hij met de wereldtop getraind. Het is mooi dat hij duidelijk zijn voorkeur voor FC Twente heeft uitgesproken."

Trainer/Coach Steve McClaren: "Luc Castaignos is een heel goede aanwinst voor FC Twente. Na het vertrek van Luuk de Jong wilden we een jong talent en Luc is in zijn leeftijdscategorie een van de beste talenten in Nederland. Ik herinner hem nog toen hij zeventien jaar was en bij Feyenoord speelde. Het was voor hem teleurstellend dat hij in Milaan niet veel speelde, maar nu krijgt hij een nieuwe kans."

Met de komst van Luc Castaignos en het eerder aantrekken van Dmitry Bulykin lijkt Glynor Plet al na een half jaar weer te kunnen vertrekken uit Enschede. Er is veel belangstelling voor de oud-speler van onder andere Heracles Almelo. Onder andere PEC Zwolle, VVV Venlo en NEC azen op de speler. NEC zou de beste papieren hebben.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!