Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Hiddink kijkt met Anzhi uit naar Vitesse


1 augustus 2012 - Donderdag treffen Fred Rutten en zijn oude leermeester Guus Hiddink elkaar in de derde voorronde van de Europa League. Een wedstrijd tussen Vitesse en Anzhi. De eerste wedstrijd wordt niet gespeeld in Dagestan maar in Moskou.

Anzhi lijkt een voordeel te hebben omdat het al in de Russische competitie is begonnen. Twee wedstrijden werd er al gespeeld: een overwinning en een gelijkspel. "Dat is toch niet helemaal het geval, want wij hebben een extreem korte seizoensvoorbereiding achter de rug van amper drie weken," aldus Hiddink in gesprek met De Telegraaf.

"Door allerlei interlandverplichtingen konden we niet eerder aan de seizoensvoorbereiding beginnen. Afgelopen zondag tegen FK Rostov heb ik gemerkt dat we daardoor nog kracht tekortkomen. En ook de hamstringblessure van onze spits Lacina Traoré, onze enige grote aankoop tot nu toe, houdt daarmee verband. Het is heel jammer dat we hem voorlopig kwijt zijn."

Op papier is Anzhi de grote favoriet met spelers als Samuel Eto'o en Mbark Boussoufa onder contract. Guus Hiddink in De Telegraaf: "Maar Anzhi heeft totaal geen Europese ervaring. De wedstrijden in de vorige voorronde tegen Honved Boedapest en nu tegen Vitesse zijn zo ongeveer de eerste in de geschiedenis van de club. In een grijs verleden hebben ze nog eens een eersterondeduel afgewerkt. Voor Anzhi is het al geweldig om zich weer op het Europese niveau te kunnen manifesteren."

Een 4-4 zoals Vitesse in haar eerste uitwedstrijd dit seizoen in Europa speelde zal niet opnieuw gebeuren denkt Hiddink. "Dat zijn dingen waar Fred goed mee aan de slag kan. Het project Vitesse heeft veel overeenkomsten met waar wij mee bezig zijn. Bij beide clubs wordt iets nieuws opgebouwd. Wij werken bij Anzhi met een leuke, jonge groep en hebben maar één ervaren speler."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!