Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen met anderhalf been in volgende ronde


2 augustus 2012 - In de voorbereiding kwam SC Heerenveen nauwelijks tot scoren. Het zorgde voor de nodige kopzorgen bij trainer Marco van Basten. Een groot gedeelte van zijn zorgen zal na vanavond zijn weggenomen. Bij zijn debuut als trainer van SC Heerenveen won zijn ploeg met 4-0 van Rapid Boekarest.

De return volgende week in Roemenië lijkt met de zege van vanavond slechts een formaliteit. Het moet wel heel raar lopen wil SC Heerenveen niet doorgaan naar de volgende ronde: de playoffs met een inzet de groepfase van de Europa League. Veel had Van Basten vanavond te danken aan Filip Djuricic.

De jonge Serviër nam zowel de 1-0 als 2-0 voor zijn rekening. Bij beide goals liet de speler nog maar eens zien hoe goed hij nu werkelijk kon voetballen. De 1-0 viel vanavond al na negen minuten spelen. Hij lifte de bal eenvoudig over de Roemeense doelman. Daarmee had SC Heerenveen haar voorsprong te pakken en moest ook Rapid Boekarest wel naar voren. De grootste kans was voor De Roon, hij kopte over.

Ook na rust een sterk SC Heerenveen dat overigens met een zeer jonge ploeg speelde. Defensief waren er ervaren spelers als Zomer en de aangetrokken backs Zuiverloon en Raitala. Op het middenveld en met name de aanval waren het tieners en spelers van begin twintig. Met veel frivoliteit wist men het de Roemenen moeilijk te maken.

Met een geplaatst schot was het Djuricic die na 64 minuten spelen de 2-0 aantekenen. Daarmee strafte hij zwak verdedigen in de Roemenese verdediging genadeloos af. Nog geen vijf minuten later was het al 3-0. De Roon, deze zomer overgekomen van Sparta Rotterdam, tekende voor deze goal.

In de slotfase had SC Heerenveen het nog even moeilijk. Nordfeldt wist met een aantal puike reddingen zijn doel schoon te houden. SC Heerenveen kwam zelf nog wel tot scoren. Invaller Fazli werd de diepte ingestuurd en met succes. Met zijn snelheid klopte hij iedereen en maakte hij oog in oog met met de keeper van Rapid Boekarest geen fout: 4-0.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!