Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ruim 1 miljard voor uitzendrechten Eredivisie


8 augustus 2012 - Het Nederlandse voetbal heeft de grootste tv-deal ooit gesloten, zo meldt De Telegraaf. Voor ruim 1 miljard euro werden de uitzendrechten voor 12 jaar verkocht aan het Amerikaanse tv-netwerk Fox van mediamagnaat Rubert Murdoch. De deal gaat in vanaf het seizoen 2013-2014.

Murdoch kocht eerder onder de naam Sky al de uitzendrechten van de Bundesliga. Nu komt het dus tot de rechten van de Eredivisie. De afgelopen dagen kwam de deal tot stand in Londen. Vanwege de enorme omvang van de deal moesten alle betrokken een geheimhoudings-document tekenen.

In het eerste jaar betaalt Fox ruim 60 miljoen euro. Uiteindelijk loopt dat op naar 80 en 100 miljoen euro per seizoen. Gemiddeld komt het tv-contract neer op zo'n 80 miljoen per jaar (960 miljoen euro totaal tot 2025). Ook neemt Fox de schuld van ruim 60 miljoen euro van Eredivisie Live over. Daarmee komt de deal uit boven de 1 miljard euro.

Fox krijgt in ruil de uitzendrechten en 51% van de aandelen van Eredivisie Live. De clubs uit de Eredivisie behouden de overige 49%. De verwachting is dat Fox / Sky een complete sportzender in Nederland willen opzetten. De gevolgen voor NOS en Sport 1 zijn nog onbekend.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |



Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!