Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Primeur voor Ajax - AZ


9 augustus 2012 - Eredivisie Live gaat de competitie spectaculair van start. Tijdens de kraker van het openingsweekend aanstaande zondag tussen Ajax en AZ introduceert de voetbalzender als eerste in Nederland de 'Eaglecam' tijdens een Eredivisie wedstrijd. De 'Eaglecam' is een zwevende camera die door de lucht over het veld scheert, met spectaculaire beelden tot gevolg.

Arno de Jong, directeur Eredivisie Live: "Eredivisie Live is altijd op zoek naar vernieuwende technieken om de kijker nog dichter bij het voetbal te brengen en een optimale beleving van het voetbal te bieden. Direct vanaf de start van de Eredivisie laten we met de inzet van deze bijzondere camera onze kijkers zien dat we enorme zin in het nieuwe Eredivisie seizoen hebben."

De inzet van de 'Eaglecam' is mogelijk dankzij een samenwerking met Endemol, Film Dynamics en Toprek Rigging. Het camerasysteem wordt bevestigd aan vier kabels en zweeft in driedimensionale bewegingen door de lucht, waarbij snelheden worden gehaald tot 36 km/uur. De wedstrijd wordt op deze manier nog intenser in beeld gebracht.

Arjan van Westerloo, Managing Director Endemol Sport: "Eaglecam is een vergelijkbaar systeem dat de kijker kent van grote wedstrijden uit de UEFA EURO 2012 en UEFA Champions League. Samen met Eredivisie Live werkt Endemol Sport nauw samen om de beleving van de kijker ook tijdens het Eredivisie voetbal zo optimaal mogelijk te maken. We zullen daar ook dit seizoen weer veel energie in steken. We zijn trots dat we in de gelegenheid te zijn om dit systeem bij een Nederlandse Eredivisie wedstrijd te introduceren."

De Eaglecam 3D is ontwikkeld door Film Dynamics en Toprek Rigging die hiervoor hun kennis op het gebied van camera support en hijstechnieken gecombineerd hebben. Pieter Bruin, Managing Director van Film Dynamics. "In de Eaglecam zitten onze expertise, de laatste technieken en de beste materialen. Zo leveren we de hoogste beeldkwaliteit in combinatie met Toprek's vliegsysteem dat voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. We zijn erg blij met de samenwerking met Endemol en Eredivisie Live, waardoor we gelijk met een topwedstrijd van start gaan."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!