Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Wisselende loting voor Nederlandse clubs


10 augustus 2012 - In het Zwitserse Nyon is geloot voor de playoffs van de Europa League. Het Nederlandse clubvoetbal is goed vertegenwoordigd met maar liefst vijf clubs. Met name Feyenoord en AZ hebben zwaar geloot.

Door het ontbreken van Europees voetbal in Rotterdam-Zuid de afgelopen jaren genoot Feyenoord geen beschermde status. Het lot heeft Feyenoord nu gekoppeld aan Sparta Praag. Geen onmogelijke opgave gezien het spel tegen Dinamo Kiev. Feyenoord had ook kunnen loten tegen onder andere Sporting Lissabon, Bordeaux of Levante.

Ook AZ heeft het niet getroffen. Guus Hiddink komt namelijk met zijn miljoenenploeg opnieuw naar Nederland, nu om tegen AZ te spelen. Anzhi speelde in de vorige ronde tegen Vitesse en won zowel uit als thuis met 2-0. Toch liggen er kansen voor AZ, dat liet ook Vitesse de afgelopen twee weken zien.

Ook de loting van FC Twente mag niet onderschat worden. Het zal vermoedelijk in een heksenketel Bursaspor treffen. Over twee duels mag het echter geen problemen opleveren voor het elftal van Steve McClaren. Dat geldt zeker voor SC Heerenveen dat het Noorse Molde treft, terwijl PSV op bezoek moet bij het nietige ZK Zeta uit Montenegro.

Loting playoffs Europa League
Molde - Heerenveen
Feyenoord - Sparta Praag
Anzji - AZ
Bursaspor - FC Twente
PSV - ZK Zeta

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!