Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Anthony Lurling redt punt voor NAC Breda


10 augustus 2012 - Het Eredivisie seizoen 2012/2013 is officieel begonnen. Vandaag werd het startsein in Tilburg gegeven waar de aartsrivalen Willem II en NAC Breda elkaar troffen. De wedstrijd eindigde in 1-1, beide goals vielen in de slotfase van het duel.

Willem II promoveerde via de promotie/degradatie-playoffs naar de Eredivisie. De selectie van Jurgen Streppel kent niet al te veel Eredivisie-ervaring. Versterking kwam voornamelijk over van clubs uit de Jupiler League. Een echte aanvalsleider ontbreekt (nog) in de selectie van de Tilburgers.

Tegenstander NAC Breda heeft hele andere problemen. Het zag afgelopen zomer een groot aantal spelers vertrekken. Gorter (AZ) en Schilder (FC Twente) maakten een stap omhoog, van andere spelers werd om financiŽle redenen afscheid genomen. Trainer John Karelse mocht nog wel de verdedigers De Roover (Lokeren) en Looms (Heracles) verwelkomen. Hadaouir werd opgepikt bij Aachen.

De wedstrijd van vanavond was van een niet al te hoogstaand niveau. Een lichtpuntje in de eerste helft was de fraaie omhaal van NAC-middenvelder Gudelj. Elf minuten voor tijd leek Podevijn zich tot matchwinner te kronen toen hij Willem II op 1-0 zette. Anthony Lurling dacht daar anders over. Op de rand van de zestien krulde Lurling op fraaie wijze de bal achter Willem II-doelman Meul.

Op basis van de voorbereiding en dit duels is het de verwachting dat Willem II het gehele seizoen in de onderste regionen zal bivakkeren, NAC Breda iets hoger. Veel is daarbij afhankelijk van blessuregevallen. De selectie van NAC Breda is namelijk erg smal en dat zou de ploeg nog eens kunnen opbreken.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!