Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

RKC Waalwijk verrast vriend en vijand met 3-2 winst op PSV


11 augustus 2012 - RKC Waalwijk heeft op de eerste speeldag van de Eredivisie voor een daverende verrassing gezorgd. Op eigen veld versloeg de ploeg van Erwin Koeman titelkandidaat PSV met 3-2.

Wie had dat vooraf kunnen denken? RKC Waalwijk zag met lede ogen aan dat verschillende spelers hun heil elders zochten. Onder andere Evander Sno, Aaron Meijers en Krisztian Nemeth besloten de club te verlaten. Aan de andere kant was daar PSV dat haar basiself wist te behouden en zich zelfs wist te versterken met de internationals Mark van Bommel en Luciano Narsingh.

Al vroeg in het duel was de eerste grote kans voor RKC Waalwijk via Braber. Na een slippertje van Drost was het toch PSV dat op voorsprong kwam. Jeremain Lens scoorde na acht minuten spelen de openingstreffer. Lang kon PSV niet genieten van die voorsprong. Vier minuten later was het in Waalwijk al weer gelijk na een eigen doelpunt van Wilfred Bouma.

Vlak voor en vlak na rust was het Rodney Sneijder met twee doelpunten die RKC Waalwijk liet weglopen na 3-1. Achttien minuten voor tijd kwam PSV nog op 3-2 door een goal van Matavz. PSV probeerde van alles maar verder dan een afgekeurd doelpunt van Van Bommel kwam het niet meer.

Ook niet nadat RKC Waalwijk met een man minder door moest na een rode kaart voor Ramos. De verdediger kreeg eerst geel voor het wegtrappen van een bal, nog geen minuut later een tweede gele kaart na een overtreding op Lens. Uitblinker Chevalier was zelfs dichtbij de 4-2 toen Tyton bij een corner was opgekomen. Zijn inzet van 25 meter ging echter net naast.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!