Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax en AZ spelen gelijk: 2-2


12 augustus 2012 - Regerend landskampioen is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel. In de eigen Amsterdam ArenA wist Ajax niet te winnen van een sterk verzwakt AZ: het duel eindigde in 2-2.

In de eerste helft oogde AZ bijzonder passief. Ook niet zo vreemd omdat een groot aantal basisspelers de club deze zomer verliet. Onder hen Poulsen, Elm en Holman. Ajax-coach Frank de Boer koos opvallend genoeg voor Serrero op het middenveld, dat ging ten koste van Theo Janssen.

Gregory van der Wiel keerde als rechtsback terug in de ploeg. Van Rhijn schoof op naar het centrum, Blind kon als linksback acteren. Van der Wiel betaalde het vertrouwen van zijn trainer uit. Met een fantastisch afstandsschot opende de international na negen minuten de score. Anita had Ajax in de eerste helft op een ruimere voorsprong moeten zetten.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Met twee fraaie acties zette Jozy Altidore de wedstrijd op zijn kop. AZ leidde in de Amsterdam ArenA en leek de voorsprong niet meer weg te geven. Lang bleef dat echter niet staan. Ajax nam het initiatief snel over en kreeg een groot aantal kansen. De verdiende gelijkmaker viel zeven minuten voor tijd. Na goed voorbereidend werk van Lukoki was het Sigthorsson die scoorde.

Waar AZ-coach Gertjan Verbeek heeft aangegeven dat zijn ploeg in opbouw is en dit seizoen geen titelkandidaat zal zijn is er nog geen duidelijkheid over de rol van Ajax in de Eredivisie. Met de huidige uitgaande transfers en een mogelijk vertrek van Anita en Janssen zal Ajax toch echt nog iets moeten gaan doen op de transfermarkt. Een echte leider ontbreekt namelijk in de selectie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!