Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Rode Duivels verpesten rentree Van Gaal


15 augustus 2012 - Louis van Gaal zal zich zijn rentree als bondscoach anders hebben voorgesteld. De ploeg van Van Gaal verspeelde een 1-2 voorsprong en verloor in Brussel uiteindelijk met 4-2.

Van Gaal had gisteren al zijn basisopstelling bekend gemaakt. Opvallend daarbij waren de rechtsbackpositie van Van Rhijn, twee aanvallende middenvelders (Sneijder en Van der Vaart), slechts een controleur (De Jong), Robben en Narsingh op de flanken en in de spits Klaas Jan Huntelaar.

Na twintig minuten spelen opende Christian Benteke de score. Een voorzet werd gesmoord door Heitinga en belandde voor de voeten van de enige speler die actief is in de Belgische Jupiler Pro League. Benteke kon zeer eenvoudig Mathijsen uitkappen en de 1-0 binnenschieten achter Stekelenburg. Oranje kreeg vervolgens kansen via Huntelaar en Narsingh.

In de rust besloot Van Gaal de nodige wijzigingen door te voeren. Zo stond er in de tweede helft een verdediging uit louter jonge spelers uit de Eredivisie: Van Rhijn - De Vrij - Viergever - Indi. Bruno Martins Indi zette in korte tijd twee keer op fraaie wijze een aanval op die een doelpunt opleverde. Narsingh kon scoren op aangeven van Robben, later was het Huntelaar die scoorde.

De 1-3 leek in de maak maar viel niet. Sterker nog bij Belgie begon het te lopen en Nederand had daar geen antwoord op. In vijf minuten tijd werd de 1-2 omgezet naar een 4-2 stand. Eerst was het Mertens die profiteerde van balverlies van De Jong. Daarna kon Lukaku de bal eenvoudg binnentikken nadat Stekelenburg een houdbaar schot los liet. Tot slot maakte Vertonghen er 4-2 van. Daar bleef het in Brussel bij.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!