Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax bevestigt transfer Vurnon Anita


16 augustus 2012 - Vurnon Anita vertrekt definitief bij Ajax. De Amsterdammers hebben het vertrek van Anita naar Newcastle United wereldkundig gemaakt op haar eigen website. Ajax strijkt bij de transfer 8,5 miljoen euro op.

Trainer Frank de Boer heeft gemengde gevoelens bij het vertrek van zijn controleur. De Boer op Ajax.nl: "Ja, natuurlijk gunnen wij Vurnon deze transfer. Hij is een fantastische jongen die altijd zijn stinkende best voor Ajax heeft gedaan. Hij weet als geen ander zijn eigen belang ondergeschikt te maken aan het teambelang. Zijn vertrek is voor ons een aderlating. Mensen hebben het steeds over het afgelopen seizoen, waarin hij een grote rol vervulde in de serie overwinningen die naar het kampioenschap leidde. Dat is terecht. Maar ook daarvoor was hij van grote waarde."

Na Jan Vertonghen, Luis Suarez en Thomas Vermaelen verruilt opnieuw een speler Ajax voor de Premier League. De Boer: "Het hoort bij onze club dat we spelers opleiden, dat ze zich in het eerste elftal verder ontwikkelen en dat ze na een aantal jaren een stap naar een internationale topcompetitie maken. Wij doen ons uiterste best ze zo lang mogelijk te behouden. Het blijft telkens weer jammer als een speler dan vertrekt, maar ik wil Vurnon natuurlijk wel heel veel succes wensen bij Newcastle."

De Boer weet ook hoe hij het vertrek van Anita gaat opvangen. "Bij Jong Ajax zitten drie spelers die op zijn positie goed uit de voeten kunnen. Fabian Sporkslede, Ilan Boccara en Joeri de Kamps. En ook bij de A-selectie hebben we spelers die de opengevallen plek kunnen invullen. Eyong Enoh is een uitstekende verdedigende middenvelder, maar hij is nog geblesseerd en is er zondag tegen NEC niet bij. Maar ik vind het nu nog te vroeg en niet verstandig om al te zeggen hoe we dat gaan invullen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!