Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

RKC blijft stunten: 7 punten uit 3 duels


24 augustus 2012 - RKC Waalwijk staat zeker 1 nachtje bovenaan de Eredivisie. De ploeg van Erwin Koeman kent een uitstekende start van het seizoen. Door een 1-0 thuiszege op Roda JC heeft het nu na 3 duels spelen al 7 punten.

Ruud Brood vertrok afgelopen zomer bij RKC Waalwijk om aan de slag te gaan bij Roda JC. In Kerkrade zouden meer mogelijkheden zijn. In zijn spoor vertrok ook Krisztian Nemeth naar Limburg en probeerde het tevergeefs Martina los te weken uit Waalwijk. Daarnaast vonden spelers als Evander Sno (NEC) en Aaron Meijers (ADO Den Haag) elders emplooi. In ruil daarvoor kreeg de nieuwe trainer Erwin Koeman slechts een aantal spelers met nauwelijks Eredivisie-ervaring.

De competitie begon met een 3-2 thuiszege tegen titelfavoriet PSV. Vervolgens werd op bezoek bij het ADO Den Haag van Meijers gelijkgespeeld. Vandaag bleven opnieuw drie punten achter in Waalwijk. Het zal trainer Ruud Brood zeer hebben gedaan dat het door hem zo zorgvuldig opgebouwde systeem 'zijn' Roda JC nu ook opbrak. RKC Waalwijk zou vandaag namelijk nauwelijks in de problemen komen.

Na een zwakke eerste helft bloeide de wedstrijd na rust op. Robert Braber noteerde een schot dat eindigde op de lat boven Roda-doelman Kurto. Niet veel later was het diezelfde Braber die doel trof na een goede voorzet van Ard van Peppen. RKC Waalwijk had haar 1-0 voorsprong en zou die in het restant van het duel ook niet meer uit handen geven.

Roda JC kwam nauwelijks gevaarlijk voor het doel van RKC-doelman Jeroen Zoet. Invaller Lebedynski liet de enige grote kans van Roda JC noteren. Jozefzoon en Chevalier waren aan de andere kant gevaarlijk voor de thuisploeg. RKC Waalwijk is koploper en daar mag Waalwijk trots op zijn!

En Roda JC? Dat lijkt na de derde speelronde op de achttiende plaats te blijven staan op basis van een slechter doelsaldo. De 6-0 nederlaag afgelopen weekend tegen PSV dondert nog hard na. Roda JC heeft na drie duels slechts een schamel puntje. Volgende week hoopt Roda JC op haar eerste drie punten van het seizoen. De ploeg van Ruud Brood krijgt dan promovendus Willem II op bezoek.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!