Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Theo Janssen nu echt weer speler van Vitesse


27 augustus 2012 - Er is dan eindelijk een einde gekomen aan de transfersoap rond Theo Janssen. De ras-Arnhemmer keert officieel terug naar zijn oude liefde Vitesse. In Arnhem tekende de 31-jarige middenvelder een driejarig contract.

Theo Janssen op de website van zijn management Sport Promotion: "Ik voel me opgelucht, zo kun je het wel stellen ja. Dit heeft echt allemaal veel te lang geduurd. Dat lag niet aan mij of aan onze eisen. Van mijn kant is er alleen maar duidelijkheid geweest: ik wilde graag naar Vitesse en heb van begin af aan gezegd dat ik daar ook zelf in wilde investeren. Gevoel is voor mij belangrijker dan euro's. Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt tussen de clubs."

Afgelopen donderdag dacht de vijfvoudig international al dat de deal rond was. Afgelopen donderdag had hij in het Sheraton hotel een akkoord met Vitesse bereikt over zijn persoonlijke voorwaarden, een transfer leek nu niet meer te kunnen afketsen omdat beide clubs het eerder al eens werden. Het duurde echter nog een aantal dagen voordat de transfer definitief kon worden afgerond. Vitesse wilde vervolgens 100.000 minder euro overmaken omdat naar het oordeel van de Arnhemmers Ajax te lang op zich had laten wachten.

Agent Rob Jansen was die mening overigens niet toegedaan. Jansen op Sportpromotion.nl: "Ajax heeft vorig jaar zo'n drie miljoen euro voor Theo betaald. Het bedrag dat ze nu vroegen is zeer realistisch. Dat laat je niet op een ton stuklopen. Bovendien heeft Theo zich bereid getoond bijna de helft van zijn salaris in te leveren bij Vitesse. Onder die omstandigheden kun je het als kopende club ook té gek willen maken door maar te blijven drammen op minder en nog eens minder."

Vandaag kwam Vitesse alsnog over de brug en kon de deal worden afgerond. Janssen: "Ik ben echt blij dat de kogel nu door de kerk is. Er is duidelijkheid, iedereen weet waar hij aan toe is. Voor mij ligt de toekomst bij Vitesse. Daar staat een goede, jonge ploeg die stappen moet gaan zetten. Ik weet zeker dat ik daar een ondersteunende rol in kan spelen."

"Ik zal altijd met veel plezier terugkijken op mijn tijd bij Ajax", vervolgt Janssen. "We hebben toch de titel gepakt vorig seizoen, dat was een kick om mee te maken. De reden dat ik weg wilde heeft ook niets te maken met de club op zich. Maar alles met het perspectief dat ik geboden kreeg op het veld. Frank de Boer is eerlijk tegen me geweest door vooraf te melden dat ik dit seizoen niet alle wedstrijden zou gaan spelen. Ik ben op mijn beurt eerlijk geweest door open uit te spreken dat ik onder die omstandigheden liever naar een andere club uit wilde kijken."

"Ik heb alle opties serieus overwogen. Over Bursaspor heb ik echt lang getwijfeld. Een grote club met een fanatieke aanhang, dat leek me ook wel wat. Dat het uiteindelijk toch Vitesse is geworden zal de buitenwereld misschien logisch vinden, maar het heeft er om gehangen."

"De cirkel is rond. Ik kom thuis. Nee, vanwege de toekomst waar de club zich op richt. Ze hebben echt veel talent in de selectie, alleen ontbreekt het nog wat aan routine. Dat lijkt mij wel iets om toe te voegen. Wie weet wat dat nog allemaal kan opleveren de komende seizoenen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!