Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ en Rosenborg eens over opvolger Elm


29 augustus 2012 - Het grootste talent van Noorwegen lijkt op weg naar Nederland. AZ heeft namelijk met Rosenborg een akkoord bereikt over de transfersom. In Alkmaar moet de twintigjarige Henriksen de opvolger worden van de naar CSKA Moskou vertrokken Rasmus Elm.

De middenvelder kreeg gisteren al toestemming van Rosenborg om met AZ te gaan praten over zijn persoonlijke voorwaarden. Problemen worden daarbij eigenlijk niet meer verwacht. Vandaag zal Henriksen in het vliegtuig stappen naar Nederland voor een medische keuring. Rosenborg rekent al niet meer op Henriksen. De middenvelder is buiten de wedstrijdselectie van Rosenborg gehouden voor het Europa League-duel met Legia Warschau.

AZ lijkt daarmee uitermate succesvol op de transfermarkt. De Noors international staat er internationaal goed voor. In het verleden werd Henriksen gelinkt aan Anderlecht, Hamburger SV, Club Brugge en Celtic. Dat het nu AZ is geworden lijkt op een huzarenstukje van de Alkmaarse clubleiding.

"We zijn het eens met AZ, woensdag praat Markus met de club over zijn persoonlijke eisen. Dat betekent dat Henriksen donderdag niet inzetbaar is in het Europa League-duel met Legia Warschau", zegt directeur Erik Hoftun van Rosenborg op de website van zijn club. "We zouden hem niet verkopen als we niet tevreden waren geweest."

Hoftun stelde dat er nog een club op het laatste moment aanklopte bij Rosenborg. "Er was een club met concrete interesse, maar dat zou niet netjes zijn geweest richting AZ. AZ meldde zich eind juli al en dit is een mooie stap voor Markus. AZ draait bovenin mee in Nederland en speelt vrijwel altijd Europees." Vermoedelijk gaat het hierbij om Celtic die zich gisteren verzekerde van de groepsfase van de Champions League.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!