Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen krijgt te weinig tegen Ajax


2 september 2012 - SC Heerenveen heeft zich knap hersteld van de 2-1 nederlaag eerder deze week tegen Molde. Op eigen veld werd Ajax met 2-2 staande gehouden. De thuisploeg had echter meer verdiend. Kenneth Vermeer bleek in de slotfase niet te passeren.

Het treffen tussen SC Heerenveen en Ajax in het Abe Lenstra Stadion was een echt spektakelstuk. Het was Serero die na 13 minuten de score opende. Nog geen tien minuten later kreeg SC Heerenveen de uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen: een strafschop vanwege hands. Televisiebeelden toonden aan dat Alderweireld geen hands maakte. Gerechtigdheid voor Ajax: Djuricici zou de strafschop missen.

SC Heerenveen heeft een traditie met aanvallers. Deze week werd Finnbogason overgenomen van SC Lokeren. De IJslandse aanvaller was direct goud waard voor de Friezen. De 23-jarige aanvaller zorgde na dertig minuten spelen voor de gelijkmaker. Een terugspeelbal van Van Rijn kon door Vermeer niet onder controle worden gebracht, Finnbogason profiteerde optimaal. Met een fraai schot zorgde hij vlak voor rust ook voor de 2-1 ruststand, dit tot grote vreugde van alles wat SC Heerenveen was.

Vlak na rust maakte Ajax de achterstand ongedaan. Het was opnieuw Serero die scoorde, ditmaal na zwak verdedigingswerk van SC Heerenveen. Enkele minuten later moest de Zuid Afrikaanse middenvelder het veld met rood verlaten na een 'Afrikaanse' tackle of Djuricic. Het was een behoorlijk omstreden beslissing van Van Boekel, geel had nu ook gekunnen. SC Heerenveen had nu nog ruim een half uur een overtal situatie.

In het restant van het duel had SC Heerenveen de overhand. Onder andere Djuricic, Kums, Valpoort en Finnbogason hadden kans(en) op de 3-2. Kenneth Vermeer liet uitstekend keeperswerk zien en hield Ajax op de been. Aan de andere kant was Ajax gevaarlijk in de counter. Een schot van Christian Eriksen miste kracht om Nordfeldt te passeren. SC Heerenveen en Ajax spelen dus gelijk in Friesland, de thuisploeg wacht daarmee nog altijd op de eerste zege van het seizoen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!