Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax zwaait Gregory van der Wiel uit


3 september 2012 - Gregory van der Wiel vertrekt definitief bij Ajax om in de Franse Ligue 1 te spelen. De Amsterdamse club maakt op haar website bekend dat het met Paris Saint-Germain een akkoord heeft bereikt over het afkopen van het nog lopende contract van Van der Wiel.

Van der Wiel maakte zijn debuut voor Ajax op 11 maart 2007 in een uitwedstrijd tegen FC Twente. De rechtsback speelde in het betaald voetbal nooit voor een andere club dan Ajax. De Amsterdammer speelde in totaal 191 officiele duels voor Ajax waarin hij 12 keer tot scoren kwam. Tijdens de eerste speelde ronde van het huidige seizoen scoorde Van der Wiel met een fantastisch afstandsschot tegen AZ.

Frank de Boer over het vertrek van Van der Wiel op Ajax.nl: "Ik heb altijd gezegd dat wij hem een transfer gunnen. Hij was daar aan toe en hij heeft het verdiend. Paris Saint-Germain is een mooie en ambitieuze club. Wij willen Greg ook langs deze weg heel hartelijk bedanken voor zijn jaren bij Ajax en heel veel succes wensen in Parijs."

Paris Saint-Germain maakte deze zomer indruk op de transfermarkt. Aan de hand van de puisant rijke Arabische eigenaren werden sterren ls Thiago Silva en Zlatan Ibrahimovic met veel geld weggelokt bij AC Milan. De ambities van Paris Saint-Germain reiken verder dan dominatie in Frankrijk. De eigenaren willen ook graag een rol van betekenis spelen in Europa. Paris Saint-Germain kwalificeerde zich voor de groepsfase van de Champions League.

Van der Wiel tekende in de Franse hoofdstad voor 4 seizoenen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!