Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Fer: 'Van Gaal vindt mij moderne middenvelder'


4 september 2012 - Jarenlang had het merendeel van de selectie van het Nederlands Elftal een verleden op De Toekomst, of wel bij de jeugdopleiding van Ajax. Tijden veranderen. Op dit moment zijn er maar liefst 8 spelers in de selectie van het Nederlands Elftal die bij Feyenoord speelt of heeft gespeeld.

Zo ook Leroy Fer die is aangesloten bij de selectie. De middenvelder van FC Twente tegenover Metro: "Feyenoord heeft gewoon een hele goede jeugdopleiding en je ziet dat er nu ook meer jongens doorbreken bij het eerste. Misschien dat het in sommige gevallen uit nood geboren is omdat er lange tijd geen geld was, maar het gebeurt wel. En dan zie je hoe belangrijk het is om als jonge speler zoveel mogelijk ervaring op te doen. Je ontwikkeling gaat dan met stappen vooruit."

"Ik heb de bondscoach even gesproken en hij vond mij een moderne middenvelder met veel diepgang", vervolgt Fer over het gesprek van Metro. "Ik moet het nu laten zien, want er zijn plekken te verdienen op het middenveld. Er zijn weinig middenvelders geselecteerd, vijf geloof ik. Wesley Sneijder is natuurlijk onomstreden en Kevin Strootman heeft er ook al vaak bij gezeten. Misschien dat hij sowieso voor hen kiest, maar ik ben al blij dat ik erbij zit. Het is afwachten wie de bondscoach gaat opstellen."

"Van de jongens die er net bij zitten ken ik er aardig wat, maar de grote spelers die al langer bij Oranje lopen kende ik niet. Nu loop ik daartussen. Zo keek ik als jochie wel op tegen Robin van Persie. Bij Feyenoord gingen we met de jeugd vaak naar wedstrijden van het eerste en Robin was toen hét talent. Dit voelt in alle opzichten dan ook wel als een beloning."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!