Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord wil nieuw stadion in 2018


6 september 2012 - Feyenoord wil een nieuw stadion realiseren op Varkenoord, daarmee openen het Algemeen Dagblad en De Telegraaf vandaag. De 'Nieuwe Kuip' moet het grootste stadion van Nederland worden met een capaciteit van 63.000 toeschouwers.

Naast 63.000 zitjes moet het stadion ook een uitschuifbaar dak krijgen. De kosten voor het nieuwe stadion worden beraamd op 300 miljoen euro. Dat zullen de betrokken partijen vandaag aan de gemeente Rotterdam mededelen. Het complex moet in 2018 worden opgeleverd, het consortium VolkerWessels moet de bouw voor haar rekening nemen.

Naast de gigantische capaciteit van 63.000 zitplaatsen wil Feyenoord ook 100 skyboxen en een parkeergarage van 1500 auto's laten realiseren. Deze parkeergarage zou in en onder het stadion moeten komen. De bouw van het nieuwe stadion moet in 2016 starten. Twee jaar later zal de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion gespeeld moeten worden. Volgens het Algemeen Dagblad dienen de stadions van Arsenal en Bayern München als voorbeelden.

Concurrent BAM had juist de optie aangeboden om een nieuw stadion te realiseren op de plek van de huidige Kuip. Daar willen Feyenoord en haar partners niet in mee. Een verbouwing van De Kuip was ook geen optie. Dat zou naast een ingrijpende verbuwing ook jaarlijks miljoenen gaan kosten om bepaalde gedeeltes staal te vervangen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!