Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vernieuwd Oranje start met zege


7 september 2012 - Een vernieuwd / verjongd Oranje heeft vanavond in de Amsterdam ArenA gewonnen van Turkije. Het eerste duel in de WK-kwalificatieserie eindigde in een 2-0 zegen voor het elftal van Louis van Gaal. De wedstrijd was spectaculair te noemen.

Spectaculair in meerdere opzichten. Zowel Nederland als Turkije hanteerde een offensieve spelopvatting. Daarnaast ging er nog al eens iets mis. Op doel (Tim Krul) maar zeker in de verdediging waren er de nodige slippertjes. Gelukkig liepen deze voor Oranje allemaal goed af. Laten we het houden op spanning en onervarenheid. Van Gaal liet vandaag Janmaat en Clasie debuteren terwijl Krul, Martins Indi, Willems en Narsingh ook nog geen tien interlands achter hun naam hebben staan.

Al in de eerste minuut kwam Oranje goed weg. Heel makkelijk werd door Kevin Strootman een corner weggegeven. De corner die volgde werd diagonaal gekopt en ging maar net aan de goede kant van de paal het speelveld uit. Dit tot grote teleurstelling van de maar liefst 19.000 (!) Turkse fans in het stadion. Aan de andere kant leverde een corner wel een doelpunt op. Het was Robin van Persie die na zestien minuten spelen raak kopte uit een corner van Wesley Sneijder. In Amsterdam zou dat ook de ruststand zijn.

In de rust had Van Gaal ingegrepen in zijn defensie. Janmaat moest het veld ruimen en Ricardo van Rhijn kreeg opnieuw een kans als rechtsback. Enkele minuten in de tweede helft moest ook de tweede debutant naar de kant. Jordy Clasie werd gewisseld voor Leroy Fer. De middenvelder maakte in 2010 al zijn debuut voor Oranje in het eerste oefenduel na het WK. In die wedstrijd in en tegen Oekraine maakte Van Marwijk slechts gebruik van 1 WK-ganger. Deze wedstrijd zal dus meer voelen als debuut voor Fer.

Oranje vergat het duel in de tweede helft definitief op slot te gooien en kwam een aantal keren goed weg. Tim Krul onderscheidde zich met een fraaie redding op een knal van Altintop. Niet veel later kopte Sararer over. In de slotfase van het duel scoorde Oranje in een counter de 2-0. Luciano Narsingh werd gelanceerd vanaf de middenlijn, dook op voor de Turkse doelman Tolga en scoorde.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!