Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Gaal kiest voor Vlaar en Stekelenburg


11 september 2012 - Ron Vlaar krijgt van bondscoach Louis van Gaal de voorkeur boven John Heitinga. Heitinga moest zich afgelopen vrijdag tegen Turkije in de slotfase laten wisselen vanwege kramp. Bondscoach Louis van Gaal lijkt geen roofbouw te willen plegen op Heitinga en weten ook dat Vlaar en hij elkaar nauwelijks ontlopen.

Vlaar verruilde deze zomer Feyenoord voor Aston Villa. In Birmginham is de centrale verdediger uitgegroeid tot de defensieve leider. Vlaar maakt duidelijk stappen terwijl Heitinga op dit moment geen vaste waarde is bij Everton. De verdediger klopt dan ook nadrukkelijk op de deur bij Oranje. Heitinga kan echter terugkijken op een puike pot tegen Turkije.

Het is niet de enige wijziging ten opzichte van het duel met Turkije. Volgens het Algemeen Dagblad zal Ricardo van Rhijn de voorkeur krijgen boven Daryl Janmaat die afgelopen vrijdag, bij zijn debuut, geen grootste indruk kon achterlaten. Jordy Clasie blijft tegen Hongarije wel staan. Ook Clasie werd voortijdig naar de kant gehaald, zijn vervanger Fer (die het uitstekend deed) raakte echter geblesseerd. Als vervanger werd Maher opgeroepen maar Van Gaal kiest in Boedapest voor Clasie.

Tot slot de keeperskwestie. Maarten Stekelenburg zal geblesseerde Tim Krul gaan vervangen. Stekelenburg zal veerkracht moeten tonen net zoals hij deed in 2009 toen hij zijn plekje onder de lat bij Ajax verloor aan Kenneth Vermeer. Tim Krul lijkt indien fit de eerste keus van Van Gaal te blijven. Stekelenburg moet op de deur blijven kloppen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!