Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV ontvangt ruim 1 miljoen van UEFA


11 september 2012 - PSV heeft van de Nederlandse clubs het meeste geld ontvangen van de UEFA voor de deelname van selectiespelers aan Euro 2012. Dat maakte de UEFA vandaag bekend.

In totaal ontvangt PSV een bedrag van 1.246.826 euro voor de aanwezigheid van haar contractspelers in Polen en Oekraïne afgelopen zomer. Ajax ontvangt 538.949 euro, dat is net iets meer dan AZ met 537.551 euro. In totaal keerde de UEFA bijna 100 miljoen euro uit: 40 miljoen voor gespeelde EK-kwalificatiewedstrijden en 60 miljoen voor deelname aan het EK.

De absolute topverdiener is Bayern München met maar liefst 3.095.393 euro aan compensatie. In totaal ontvangen 575 clubs een vergoeding. 'Ik ben blij dat we de clubs financieel kunnen belonen voor de bijdrage die ze leveren aan het EK', aldus UEFA-voorzitter Michel Platini.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!