Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Sneijder neemt Oranje bij de hand in Boedapest


11 september 2012 - Het vernieuwde Nederlands Elftal van bondscoach Louis van Gaal boekte ook vandaag weer een fraaie overwinning. In Boedapest werd Hongarije met 4-1 aan de kant gezet. Daarmee is de score na 2 duels 6 punten en ligt Oranje op koers voor kwalificatie voor het WK van 2014.

Vlak voor de aftrap was er direct een tegenvaller voor Oranje. Arjen Robben bleek niet in staat te kunnen spelen en moest worden vervangen door Jeremain Lens. Het vertrouwen in de PSV-aanvaller betaalde zich uit. Zijn collega uit Eindhoven, Luciano Narsingh, bediende hem vanaf de rechterflank en Lens kopte knap raak. Oranje had daarmee al na 4 minuten spelen haar voorsprong te pakken.

Lang bleef de stand niet op het bord staan. Jordy Clasie bezorgde met een ongelukkige actie in zijn eigen zestien de thuisploeg een strafschop. Maarten Stekelenburg kon de inzet van Balasz Dzsudzsak niet keren. Oranje kwam snel weer op voorsprong. Ditmaal was het Bruno Martins Indi die achterwaarts de bal binnenkopte uit een vrije trap van Wesley Sneijder. Het was de eerste interlandgoal in de loopbaan van de jonge verdediger.

In de rust bleek Robin van Persie, die opnieuw goed speelde niet in staat ook de tweede helft te spelen vanwege een blessure. Klaas Jan Huntelaar was zijn logische vervanger na rust. Na rust kwam Oranje al snel op 1-3, het was opnieuw Jeremain Lens die scoorde. Twintig minuten voor tijd, inmdidels was ook Martins Indi met een blessure van het veld, pikte ook Huntelaar zijn doelpuntje mee. Een snel genomen vrije trap van Clasie zette Lens en Huntelaar alleen voor de Hongaarse doelman. Huntelaar kon op een vorozet van Lens de bal in een leeg doel schieten.

Oranje had kansen op een grotere uitslag. Zo schoot Wesley Sneijder van grote afstand op de lat en ontsnapte Klaas Jan Huntelaar aan een buitenspelval. Aan de andere kant had ook Maarten Stekelenburg een uitstekende redding op een Hongaarse aanval. Louis van Gaal wint ook zijn tweede wedstrijd bij zijn rentree als bondscoach. Vandaag in Boedapest ging het allemaal iets makkelijker. De jongelingen speelden met meer vertrouwen en Wesley Sneijder was opnieuw de grote man. Dat belooft veel voor de volgende interlandperiode.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!