Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

'Het is echt geen toeval meer'


12 september 2012 - De jeugdopleiding van Feyenoord kroonde zich de afgelopen drie jaar tot beste van Nederland. Steeds meer spelers kloppen aan bij Jong Oranje of het Nederlands Elftal. In de laatste twee interlands maakte bondscoach Louis van Gaal gebruik van vijf spelers die bij Feyenoord actief zijn of hun jeugdopleiding in Rotterdam genoten.

"Het is echt geen toeval dat er telkens weer nieuwe talenten doorbreken in De Kuip", aldus Leroy Fer in gesprek met NUsport. Leroy Fer doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, groeide uit tot vaste kracht op het Rotterdamse middenveld maar besloot bij gesprek aan sportief succes in 2011 naar FC Twente te vertrekken. "Dit seizoen zie je er met Anass Achahbar en Terence Kongolo alwéér een paar aanhaken. Het gaat maar door."

Hoofd opleidingen Stanley Brard tegenover NuSport: "Je kunt zeggen dat onze opleiding heeft geprofiteerd van de armoede. Onze jeugdscouting is altijd al goed geweest; jaren geleden liepen er hier ook al heel veel grote talenten rond. Alleen: wat doe je ermee. Je kunt ervoor kiezen om ze niet te gebruiken en heel veel Zuid-Amerikanen halen, zoals hier in het verleden is gebeurd. Maar je kunt ook denken: daar lopen Kelvin Leerdam en Miquel Nelom, die zijn net zo goed."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!