Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

UEFA wil Champions League voor A-jeugd


13 september 2012 - Er komt een Champions League voor de beste jeugdteams van Europa. In het seizoen 2013-2014 zal het toernooi starten en is bedoeld voor de kampioenen van de A-junioren in alle landen.

Vorig en dit jaar is er weliswaar de zogenaamde Next Gen-serie waarbij Ajax tot de finale reikte. Echter is dit toernooi op basis van uitnodiging en niet op basis van sterkte. KNVB-voorzitter Michael van Praag zit samen met Maarten Fontein in een werkgroep om de Champions League voor spelers van 17 en 18 jaar verder uit te werken.

Fontein tegenover De Telegraaf: 'Het is belangrijk om de laatste stap, van de jeugd naar de echte top, kleiner te maken. Spelers van 17 en 18 jaar moeten het laatste stuk van hun ontwikkeling ook kunnen doormaken. Hiermee denken we daar vaart achter te zetten.'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!