Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jong Oranje naar Slowakije


14 september 2012 - Jong Oranje kent haar tegenstander voor de playoffs. De ploeg van Cor Pot treft Jong Slowakije Inzet is een plaatsje op het Europees Kampioenschap in Israel.

De barragewedstrijden worden gespeeld op 12 en 16 oktober. Jong Oranje begint met een uitwedstrijd. Het is nog onbekend waar het duel in Nederland gespeeld zal worden. Jong Oranje genoot op basis van de prestaties van de afgelopen jaren een beschermde status en ontliep daarmee toplanden als Spanje, Duitsland en Engeland.

Bijna de complete selectie van Jong Slowakije speelt in eigen land. Uitzonderingen zijn onder andere aanvoerder Filip Kiss (Cardiff City), Robert Mak (Nurnberg) en Filip Orsula (Wigan Athletic). Milan Lalkovic is de enige speler met een verleden in Nederland. De buitenspeler werd vorig seizoen tijdelijk gestald door Chelsea bij ADO Den Haag maar werd al snel weer naar Londen gestuurd. Momenteel speelt Lalkovic op huurbasis voor het Portugese Vitůria Guimar„es.

Het is nog onbekend of bondscoach Louis van Gaal mogelijk bewust een aantal spelers niet oproept zodat deze voor Jong Oranje tegen Slowakije in actie kunnen komen in plaats van te spelen met het grote Oranje tegen Andorra (12 oktober) en het uitduel tegen Roemenie (16 oktober). Spelers als Adam Maher en Luuk de Jong hebben bij Oranje weinig uitzicht op speeltijd maar zijn van grote waarde voor Jong Oranje.

De volledige loting
Spanje - Denemarken
ItaliŽ - Zweden
TsjechiŽ - Rusland
Slowakije - Nederland
Duitsland - Zwitserland
Engeland - ServiŽ
Frankrijk - Noorwegen

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!