Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

'Arabische investeerders kopen Fortuna Sittard'


18 september 2012 - Fortuna Sittard valt mogelijk in buitenlandse handen. Volgens Dagblad De Limburger gaat het om sjeiks uit Qatar. Al Faisal Holding, een Qatarees staatsbedrijf dat investeert in vastgoed en commerciële en industriële activiteiten ontplooit, zou de aandelen van Fortuna Sittard willen kopen.

De sjeiks uit Qatar willen de club en het stadion kopen. Daarnaast wil het alle openstaande schulden van Fortuna Sittard overnemen. De grootste schuld is aan stadioneigenaar Dik Wessels. Fortuna Sittard zou bij deze stap in een keer uit de schulden zijn en weer kunnen denken aan betere tijden.

Fortuna Sittard wil het nieuws niet officieel bevestigen. Voorzitter Wil Meijers gaf wel toe dat er gesprekken met mogelijke investeerders zijn geweest en er een concept-overeenkomst ligt. "Maar ik geloof het pas als ook de geldstroom op gang is gekomen," aldus Meijers in Dagblad De Limburger.

De identiteit van Fortuna Sittard zal niet verloren gaan. "Dat was een keiharde voorwaarde." Het zogenoemde 'Gouden Aandeel' waarin zaken als naam, speelstad, clubkleuren en andere identiteitszaken zijn geregeld blijft in handen van de supportersgroep TOF. Volgens De Limburger past een mogelijke overname van Fortuna Sittard in de plannen van Qatar om in 2022 wanneer het land het WK organiseert een representatief elftal op de been te kunnen hebben.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!