Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje boven na 4-1 zege in Boekarest


16 oktober 2012 - Het Nederlands Elftal kan zich rustig gaan opmaken voor het WK van 2014. Ook haar vierde wedstrijd werd winnen afgesloten. Daarmee leidt Oranje soeverein in Groep D met 12 punten uit 4 duels.

Het zou een hel gaan worden in Boekarest. Het nationale stadion van RoemeniŽ zat bomvol en vol verwachting. Niet voor niets had RoemeniŽ afgelopen weekend met 1-0 op bezoek bij Turkije gewonnen. RoemeniŽ ging samen met Oranje aan kop in Groep D met 9 uit 3. De Oost-Europeanen zouden vanavond ook Oranje het vuur aan de schenen gaan leggen.

Al in de eerste minuut kwam Oranje heel goed weg. Een vrije trap eindigde op de binnenkant van de paal en gelukkig kwam de bal niet terecht op de rug van Maarten Stekelenburg. Uit een afgeslagen corner (weg gestompt door de Roemeense doelman) kopte Jeremain Lens na negen minuten spelen raak. Oranje had de zo gewenste vroege voorsprong te pakken. De thuisploeg moest nu alleen nog maar meer komen.

Binnen het half uur werd het zelfs nog 0-2. Een vrije trap van Rafael van der Vaart kwam op nog geen twee meter van het doel voor de voeten van Bruno Martins Indi die tot zijn eigen ongeloof eenvoudig scoorde. RoemeniŽ beet nog van zich af toen het via Marica de aansluitingstreffer scoorde. Nog voor rust werd de marge echter weer twee goals. Lens werd neergehaald in de zestien en Rafael van der Vaart schoot onberispelijk raak.

Na rust moest RoemeniŽ komen maar kwam Oranje eigenlijk niet meer in de problemen. In de slotfase van het duel tekende Robin van Persie zelfs nog voor de 1-4, hij deed dit op aangeven van Luciano Narinsgh. Oranje heeft nu lastige uitwedstrijden tegen Hongarije en RoemeniŽ achter de rug. Alleen de uitwedstrijd tegen Turkije is op papier nog een lastige. Bondscoach Louis van Gaal kan zijn jonge ploeg de komende duels verder gaan slijpen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!