Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ronald Koeman ziet kansen


24 oktober 2012 - Ronald Koeman acht zijn team komend weekend niet kansloos. Zondag staat de Klassieker tussen feyenoord en AJax op het programma. Koeman zag Ajax dit seizoenen meerdere malen spelen en ziet mogelijkheden.

Feyenoord en Ajax zijn de nummer vier en vijf van de Eredivisie en moeten in de achtervolging. Winst is noodzakelijk om aansluiting te houden bij de koplopers. "Ajax is in vorm een goede ploeg die fantastisch kan voetballen, maar ze blijven kwetsbaar", aldus Ronald Koeman in gesprek met Voetbal International.

Als voorbeeld haalt Koeman het gelijkspel tegen Heracles (3-3) aan. "Dan laten ze het op wilskracht afweten. Voor Feyenoord liggen daar mogelijkheden, al zullen wij ook top moeten zijn. Je kunt Ajax en Feyenoord wel met elkaar vergelijken, de situatie is redelijk herkenbaar. Zij zijn jong, wij ook. Dat leidt tot wisselvalligheid. Maar als wij koel en zakelijk kunnen spelen en doen wat we moeten doen, kunnen wij die wedstrijd gewoon winnen."

Koeman vervolgt: "We leven er gefocust naar toe. Wat dat betreft ben ik blij dat we qua punten staan waar we staan, omdat we van de eerste negen wedstrijden er toch zes buitenshuis hebben gespeeld. Als je dan vijfde staat met evenveel punten als Ajax, is dat niet zo slecht. Maar we moeten die lijn wel doortrekken nu."

Feyenoord kan op Sekou Cisse na beschikken over een fitte selectie. Koeman: "We kunnen dus goed werken richting zondag, terwijl Ajax tussendoor nog een lastige wedstrijd heeft tegen Manchester City. Het wordt op voorhand een interessant duel. Het enige wat wij moeten doen is scherper en beter beginnen dan zondag tegen VVV-Venlo."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!