Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax verrast vriend en vijand en wint van City


24 oktober 2012 - Ajax heeft in de Champions League voor een daverende verrassing gezorgd. In de eigen Amsterdam ArenA werd de Engelse kampioen met 3-1 aan de kant gezet. Het zijn de eerste punten van Ajax in deze Champions League-campagne.

Na de 1-0 nederlaag in Dortmund en het 4-1 verlies thuis tegen Real Madrid kwam vanavond Manchester City op bezoek. De Engelse sterrenformatie had na twee speelrondes slechts een punt. Thuis tegen Borussia Dortmund werd gelijk gespeeld (1-1), op bezoek bij Real Madrid werd verloren (3-2).

Vandaag leek er lange tijd niets aan de hand voor Manchester City. Ajax had weliswaar meer balbezit maar de Citizens kwamen nauwelijks in de problemen. Via Samir Nasri kwam het na 22 minuten spelen op voorsprong. Ajax moest nu nog meer komen terwijl Manchester City loerde op een tweede treffer. Die viel niet. Sterker nog. Ajax kwam op slag van rust op gelijke hoogte. Op aangeven van Van Rhijn was het Siem de Jong die bekeken raak schoot.

Na rust was het spel van Manchester City belabberd en begreep Ajax maar al te goed dat er mogelijkheden waren. Het zou daarvoor de bal snel moeten laten rond gaan en pressie zetten op Manchester City. Na 57 minuten spelen viel de 2-1. Het was Nicklas Moisander die scoorde. Manchester City raakte niet in paniek en bleef vertrouwen in een goede afloop. Toch was het Ajax dat opnieuw scoorde. Een schot van Christian Eriksen werd gepareerd door Clichy waardoor Hart kansloos was.

In de resterende twintig minuten zette Manchester City nog wel druk, kreeg het ook kansen maar Ajax bleef redelijk goed op de been. Ajax kon daarmee drie belangrijke punten uit het vuurt slepen. Een belangrijke uitgangspositie voor de heenronde in de Champions League. Aanstaande zondag wacht Ajax opnieuw een uitdagende pot: de Amsterdammers moeten dan in Rotterdam op bezoek bij Feyenoord. De reis zal met veel vertrouwen worden gemaakt.

Stand na drie duels
1. Borussia Dortmund 3-7
2. Real Madrid 3-6
3. Ajax 3-3
4. Manchester City 3-1

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!