Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Pelle schiet Feyenoord naar draw in Klassieker


28 oktober 2012 - De eerste Klassieker van het seizoen zit er weer op. Feyenoord en Ajax deelden door een 2-2 gelijkspel de punten. Daarmee weten beide dat ze vermoedelijk verder achterop gaan raken bij FC Twente, PSV en Vitesse.

Al vroeg in het duel kwam Ajax op een 0-1 voorsprong. Het was Christian Eriksen die behendig langs Stefan de Vrij kwam. Vervolgens wist Eriksen die opnieuw in een 'Messi-rol' zou spelen eenvoudig de verre hoek te vinden. Kostas Lamprou was kansloos en Ajax had een vroege voorsprong te pakken. Het paste ook in het spelbeeld. Ajax was in de beginfase heer en meester.

Feyenoord nam het na de vroege goal snel over. De thuisploeg kreeg ook goede kansen. Uiteindelijk was het Lex Immers die nog over een voorzet van Wesley Verhoek heen maaide. Maar de bal kwam voor de voeten van de achttienjarige debutant Jean-Paul BoŽtius die daar wel raad mee wist. Het was weer gelijk in Rotterdam-Zuid.

Het doelpunt gaf BoŽtius nog meer zelfvertrouwen en dat betaalde zich uit in een aantal fraaie acties. Aan het einde van de eerste helft zette de buitenspeler Wesley Verhoek alleen voor de keeper. Verhoek dook op voor Vermeer maar schoot de bal met rechts net naast. Zodoende werd er in Rotterdam gerust met een 1-1 stand.

Vlak na rust was er hetzelfde beeld als in de eerste helft. Ajax kwam al snel op voorsprong door een treffer van Siem de Jong, hij verlengde een vrije trap van Christian Eriksen naar de tweede paal. Feyenoord zou opnieuw in de achtervolging moeten. Nadat eerder al in korte tijd een aantal Feyenoord-spelers een gele prent kregen was het Moisander die een kwartier voor tijd zijn tweede kreeg. De Fin kreeg bij een gestrekt been in de eerste helft op Clasie al geel, in de tweede helft hield hij Pelle vast.

Feyenoord begon er steeds meer in geloven maar verprutste een aantal goede mogelijkheden. Met name Lex Immers had het vizier niet op scherp staan. Vandaag in de Klassieker had de Hagenaar zeker drie goede scorsringsmogelijkheden. Vlak voor tijd was er toch de verdiende 2-2. De uitstekend spelende Graziano Pelle kreeg de bal door de lucht ingespeeld. Controleerde de bal met zijn lichaam en haalde met een granaatschot uit. Vermeer was kansloos.

In de blessuretijd zou Pelle bijna nog een keer hebben gescoord en daarmee echt niet meer stuk kunnen. Ditmaal een voorzet van de rechterkant die door Pelle wordt binnengekopt. Met een katachtige reflex weet Vermeer een verliespartij af te wenden. Feyenoord en Ajax delen de punten.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!