Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PEC Zwolle naar laatste zestien


31 oktober 2012 - PEC Zwolle heeft ten koste van RKC Waalwijk de achtste finales van de KNVB Beker bereikt. In Waalwijk werd het maar liefst 4-2 voor de Zwollenaren.

Al vroeg in het duel kwam RKC Waalwijk op voorsprong. Op aangeven van Florian Josefzoon was het Teddy Chevalier die scoorde. De thuisploeg had daarmee na zeven minuten spelen al de gewenste voorsprong te pakken. Lang kon men daar overigens niet van genieten. Twee minuten later was het weer gelijk door Youness Mokhtar die afgelopen zomer ook nog werd begeerd door RKC.

Mart Lieder zette na een half uur spelen RKC Waalwijk opnieuw op voorsprong. De aanvaller, afgelopen zomer overgekomen van Vitesse, had verrassend genoeg de voorkeur gekregen boven Sneijder en Boukhari. In Waalwijk zou 2-1 ook de ruststand zijn. Na rust kwam PEC Zwolle 'los'. Door goals van Reniers, opnieuw Mokhtar en Achenteh werd de achterstand omgedraaid in een 2-4 zege.

In de slotfase van het duel kon het nog spannend worden maar Chevalier miste een toegekende strafschop. Eerder in het duel stopte Jeroen Zoet ook al een penalty van PEC Zwolle: Pluim kon de doelman niet passeren. PEC Zwolle bekert verder en zit bij de laatste zien van de KNVB Beker.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!