Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Den Bosch verrast FC Twente en bekert verder


1 november 2012 - FC Den Bosch heeft gezorgd voor de grootste verrassing in de derde ronde van de KNVB Beker. Op bezoek in de Grolsch Veste won de ploeg van Jan Poortvliet met 2-1 van de koploper van de Eredivisie: FC Twente.

FC Twente trad aan met een groot aantal spelers die normaal gesproken niet kunnen rekenen op een basisplaats. Zo speelden vandaag onder andere Boschker, Wisgerhof, Cornelisse en Landzaat. Ook Boyata, Gutierrez en Castaignos mochten vandaag aantreden. Op papier had FC Twente een beter team dan FC Den Bosch dat in volle sterkte in Enschede aantrad.

Na zestien minuten kwam FC Twente op voorsprong. Na een overtreding op Castaignos mocht Denny Landzaat het vanaf elf meter proberen. De routinier tekende voor de 1-0. Daarna was het al snel FC Den Bosch dat het initiatief nam. Boyata moest na 23 minuten spelen met rood van het veld en FC Twente kwam met een man minder staan. Een aantal malen kwam FC Den Bosch dichtbij de gelijkmaker. De beloning was er zeven minuten voor rust. Linksback Joey Brock tekende voor de gelijkmaker.

Ook na rust liet FC Den Bosch zich zien, al stond er af en toe best wat spanning op. Dat leverde onnodige fouten op. Toen Tom van Weer in de rebound van een schot van Bart van Brakel de 1-2 scoorde moest FC Twente definitief in de achtervolging. Zelfs Tadic en Chadli werden als invaller in de ploeg gebracht. Verder dan een bal op de pal kwam FC Twente niet. De beste kansen waren zelfs nog voor FC Den Bosch.

FC Den Bosch stunt in Enschede en dat mag met recht de allergrootste verrassing van deze bekerronde genoemd worden. FC Twente, de afgelopen weken toch al niet in grootste doen, zal zich nu volledig moeten focussen op de Eredivisie en de Europa League. In de Eredivisie is het nog koploper, in de Europa League moet het duidelijk in de achtervolging op Hannover '96 en Levante.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!