Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax speelt gelijk in Manchester


6 november 2012 - Ajax heeft opnieuw voor een stuntje gezorgd in de Champions League. Op bezoek bij Manchester City werd het 2-2. Brutaal had Ajax in de eerste helft een 0-2 voorsprong genomen.

Twee corners zorgden dat Ajax in een zetel zat. Na tien minuten kopte Niklas Moisander uit een corner richting de tweede paal. De inzet ging niet op goal maar kwam onbewust voor de voeten van Siem de Jong. De aanvoerder van Ajax wist bijna vanaf de achterlijn de bal over City-doelman Joe Hart te chippen. Zeven minuten later opnieuw een corner en opnieuw De Jong die scoorde. Ditmaal kopte De Jong bij de eerste paal raak.

Manchester City, dat in de eerste drie groepsduels slechts een punt pakte, moest meer en meer komen. De aansluitingstreffer zou al vijf minuten na de 0-2 vallen. Het was Yaya Toure die op fraaie wijze met Van Rhijn in de rug wist te scoren. Ajax wist de rust echter te bereiken met een voorsprong. De Amsterdammers waren in de eerste helft de betere partij. Manchester City kon het Ajax niet echt moeilijk maken.

Na rust werd Manchester City sterker en sterker. Aguero liep uit bij een uittrap van doelman Joe Hart slim weg van Blind en Alderweireld en tekende voor de gelijkmaker. Met nog zestien minuten te gaan leek het nog mis te gaan voor Ajax. Toch was ook Ajax gevaarlijk. Siem de Jong stelde twee keer vanaf afstand doelman Hart op proef. In de slotfase schoot ook Eriksen nog een keer op de vuisten van de doelman van Engeland.

Toch was er na afloop tevredenheid in het gelijkspel. Twee dubieuze momenten zorgden ervoor dat Ajax met de 2-2 in haar handen mocht klappen. Een doelpunt van Aguero werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Diep in blessuretijd claimde Balotelli tevergeefs een strafschop nadat Van Rhijn opzichtig aan zijn shirt trok.

Die laatste twee momenten zijn jammer voor Ajax. De Amsterdammers lieten opnieuw goed voetbal zien maar de Engelse en mogelijk ook de internationale media zullen mogelijk meer op deze twee momenten focussen. De Engelse tabloids zullen zeker wijzen op de aanwezigheid van het aantal Deense spelers in de ploeg van Ajax in combinatie met een landgenoot als scheidsrechter.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!