Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax blijft dromen van Europese overwintering


6 november 2012 - Ajax mag na vier speelrondes in de groepfase van de Champions League nog altijd hopen op Europese overwintering. In de poule des doods verzamelde Ajax tot dusver vier punten.

Borussia Dortmund gaat na 4 duels in Groep D aan kop met 8 punten. Real Madrid is terug te vinden op een tweede plaats met 7 punten. De kampioen van Duitsland en Spanje speelden al twee keer tegen elkaar. Dat verhaal gaat dus ook op voor de nummers drie en vier, Ajax en Manchester City. Ajax behaalde tot dusver vier punten, City twee.

De nummers 1 en 2 van elke poule overwinteren Europees in de Champions League. Een derde plaats is voldoende voor kwalificatie voor de knockout fase van de Europa League. De ploeg die als vierde eindigt zal definitief van het Europese toneel verdwijnen.

Op papier lijkt voor Ajax het duel van woensdag 21 november cruciaal. Een goed resultaat is gewenst om niet afhankelijk te zijn van andere uitslagen. Ajax zal het niet willen laten afhangen van de laatste groepswedstrijd op bezoek in het Bernabeu tegen Real Madrid.

Resterend programma Poule D
21 november: Ajax - Borussia Dortmund
21 november: Manchester City - Real Madrid
4 december: Real Madrid - Ajax
4 december: Borussia Dortmund - Manchester City

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!