Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Alderweireld: goede kans op Europa League


7 november 2012 - Ajax pakte een punt op bezoek bij Manchester City door met 2-2 gelijk te spelen. Ajax had ook zo maar kunnen winnen of zelfs nog kunnen verliezen. Tevredenheid overheerste dan ook in het Amsterdamse kamp. Overwintering in Europe lonkt.

"Eigenlijk hadden we het misschien wel kunnen afmaken", aldus Toby Alderweireld in gesprek met de NOS. "We stonden ook 2-0 voor, alleen de tweede helft was lastig. Manchester City zette ons meer onder druk en wij kamen er voetballend niet meer uit, dan is het overleven. In de eerste helft lukte dat wel. Maar dat wisten we ook, dat we dat kunnen tegen dit team. Het is heel belangrijk om onder die druk uit te komen. Anders, dat zag je ook in de tweede helft, is het heel lastig voor ons."

"Natuurlijk hadden we liever gewonnen. Maar we hebben nu een goede kans om de Europa League in te gaan. Met een klein mirakel kan zelfs de Champions League nog. En 2-2 op bezoek bij City, dat is niet heel veel ploegen gegeven."

Eerder gaf Ajax al een zeker lijkende voorsprong uit handen, dat was twee weken geleden bij 1-3 voor tegen Heracles. Het werd 3-3. Ook in Manchester ging die vlieger op. "Er moet aan gewerkt worden, maar Almelo en City is wel kwaliteitsverschil. Tegen Almelo hadden we het gewoon moeten doen. Nu eigenlijk ook, maar er staat wel tegen andere tegenstander. Misschien is het iets mentaals. Nu wacht Zwolle zondag. Op kunstgras. Het zal niet makkelijk worden. Maar het zal heel zonde zijn om weer zo'n wedstrijd als vandaag teniet te doen door daar punten te verliezen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!