Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vitesse sterkste in rode Gelderse derby


18 november 2012 - Een roodgekleurde derby leverde Vitesse op als winnaar. De ploeg van Fred Rutten zegevierde met 4-1. NEC eindigde het duel met slechts acht spelers. Het wegzenden van Palsson vlak voor rust bij een 1-1 stand was het breekpunt van het duel.

NEC greep in Arnhem brutaal de leiding. Velthuizen treuzelde te lang bij een terugspeelbal of had niet in de gaten dat Melvin Platje op jacht was. De NEC-aanvaller kon de bal eenvoudig in het doel schuiven. Lang stond de stand echter niet op het bord. Uit een voorzet van Ibarra was het Bony die raak kopte.

Palsson kreeg bij een charge aan de zijlijn op Ibarra na veertien minuten spelen zijn eerste gele kaart. Vlak voor rust volgde de tweede. Scheidsrechter Bossen had echter kunnen volstaan met een vermaning. Met het wegzenden van Palsson was het duel gelopen. Tot dat moment was er sprake van een gelijk opgaand duel met een zeer hoog tempo.

Vlak na rust kwam Vitesse op 2-1. Het was aanvoerder Kashia die bij een corner tot scoren kwam. Nadat Wilfried Bony tien minuten voor tijd met zijn tweede goal van de middag de 3-1 aantekende was het over en uit. Namens NEC kreeg Amieux zijn tweede gele en dus rode kaart. Enkele minuten later moest NEC zelfs met acht spelers verder toen Koolwijk direct rood kreeg. Uit frustratie schopte Koolwijk op de kuiten van Kalas.

Met elf tegen acht en nog zes minuten te gaan zou Vitesse nog eenmaal tot scoren komen. Wilfried Bony had op dat moment al een publiekswissel gehad. Diens vervanger Mike Havenaar profiteerde al snel na zijn invalbeurt van defensief geschutter. Havenaar kon bij de tweede paal de bal eenvoudig met het hoofd binnen knikken. Vitesse wint dus en mag zich de sterkste van Gelderland noemen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!