Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax keihard onderuit tegen Dortmund


21 november 2012 - Ajax heeft niet langer uitzicht op overwintering in de Champions League. Zoveel is duidelijk na een 4-1 nederlaag in de eigen Amsterdam ArenA tegen Borussia Dortmund. Bij rust keek Ajax al tegen een 3-0 achterstand aan.

Ajax had in het duel veel meer balbezit maar verloor de strijd op het middenveld. Christian Eriksen en Siem de Jong kwamen nauwelijks in het spel voor, hierdoor miste Ajax de creativiteit om Dortmund pijn te doen. Ook fysiek werd de thuisploeg afgetroefd.

Het gevolg was bij rust een 0-3 stand in het voordeel van Borussia Dortmund. Na acht minuten spelen stak Mario Götze de bal op Marco Reus. De jonge speler klopte Poulsen op snelheid en schoof de bal vervolgens binnen achter Vermeer. Diezelfde Vermeer werd na 36 minuten in de korte hoek verrast nadat twee verdediger niet goed ingrepen richting Götze. Het werd nog erger toen Robert Lewandowski er 0-3 van maakte. De Poolse spits profiteerde in de rebound. Vermeer had geen goed antwoord op een afstandsschot.

Lewandoski zou na rust ook de 0-4 aantekenen met een bijzonder fraaie goal. De Poolse aanvalsleider kreeg de bal uit de lucht, controleerde deze en schoof de bal achter Vermeer. Vier minuten voor tijd scoorde invaller Danny Hoesen met behulp van het been van Subotic (die de bal van richting veranderde) de eretreffer. Het voorbereidend werk van Christian Eriksen was een bijzonder staaltje techniek.

Ajax verliest dus met ruime cijfers van Borussia Dortmund. In het laatste duel, uit tegen Real Madrid, moet Ajax winnen om niet afhankelijk te zijn van het resultaat bij Borussia Dortmund - Manchester City. Ajax heeft 1 punt meer dan Manchester City, dat vandaag met 1-1 gelijk speelde tegen Real Madrid.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!