Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Letland houdt Duitsland op 0-0


19 juni 2004 - Letland heeft voor een kleine sensatie gezorgd door vanavond met 0-0 gelijk te spelen tegen Duitsland. De ploeg van Rudi Voller was niet opgewassen tegen de onberekenbare Letten, die ook nog eens de beste mogelijkheden kregen op een treffer.


In poule D zouden TsjechiŽ, Duitsland en Nederland het onderling gaan uitmaken. Niemand verwachtte dat Letland zelfs maar een punt zou pakken in de poule. Na twee duels heeft de debutant op het EK echter een goede indruk achter gelaten en is zelfs niet eens van de mat afgeveegd. Zowel tegen TsjechiŽ als vandaag tegen Duitsland kon men zich goed verweren.Letland nam in het begin van het duel het initiatief. Duitsland wist niet goed wat men moest doen, sterspeler Ballack liet zich zelfs vele meters zakken wat ook niet ten goede kwam aan het spel. Na een half uur spelen nam Duitsland het spel over en kreeg men ook enkele mogelijkheden, onder meer twee afstandsschoten van Kuranyi. Grootste kans in de eerste helft was echter voor Verpakovskis die een viertal Duitsers eruit liep. Echter oog in oog met Kahn wist hij niet tot een goed schot te komen.Duitsland en Letland gingen dus met een 0-0 rusten. In de tweede helft werd een enorme druk op Letland verwacht van de Duitsers en die kwam er ook. Duitsland probeerde er alles aan te doen om door die stugge Letse verdediging heen te komen maar men kreeg het maar niet voor elkaar. Aan de andere kant loerde Letland met opnieuw een uitblinkende Verpakovskis op de counter.In de laatste tien minuten leek Letland uiteindelijk te gaan capituleren. Men kon het niet meer aan, de druk was overweldigend en bij vele was de kramp er al ingeschoten. Letland bleef echter overeind mede door een betrouwbare keeper als Kolinko. Letland houdt Duitsland op een gelijkspel, dat moet toch een goede motivatie zijn voor Nederland om vandaag een goed resultaat neer te zetten tegen TsjechiŽ.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!