Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Zware EK-loting voor Jong Oranje


28 november 2012 - Vandaag werd er geloot voor het Europees Kampioenschap voor spelers onder 21 jaar. Jong Oranje was groepshoofd maar is desondanks ingedeeld in een bijzonder zware poule met Spanje, Rusland en Duitsland.

Gastland Israël en kampioen Spanje waren de reekshoofden. Op basis van de UEFA coëfficiënt-ranking had Nederland ook een beschermde status als nummer twee. Die status had ook Engeland. Jong Oranje kon Engeland dan dus ook nooit loten.

De nummers 1 en 2 van elke poule bereiken de halve finales. Het Europees Kampioenschap wordt volgend jaar van 5 tot en met 18 juni gehouden in Israel. Er wordt gespeeld in Tel Aviv, Jeruzalem, Netanya en Petach Tikva. Jong Oranje won het Europees Kampioenschap twee keer (2006 en 2007).

Poule A: Israël, Engeland, Noorwegen en Italië
Poule B: Spanje, Nederland, Rusland en Duitsland

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!