Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen haalt Lindgren weer naar Nederland


30 november 2012 - FC Groningen heeft zich versterkt met Rasmus Lindgren. Daarmee keert de Zweedse middenvelder terug naar de club die hij tussen augustus 2005 en januari 2008 ook al diende. De 28-jarige middenvelder zat zonder club nadat zijn verbintenis bij Red Bull Salzburg was ontbonden.

In medio 2005 nam FC Groningen de middenvelder voor 300.000 euro over van Ajax. In januari 2008 betaalde Ajax op haar beurt 2,5 miljoen euro voor de middenvelder die ook in de verdediging uit de voeten kan. In 2011 vertrok Lindgren uit Amsterdam om voor Red Bull Salzburg te gaan spelen.

Manager technische zaken Henk Veldmate: "Het is algemeen bekend dat wij een jonge en talentvolle selectie hebben, maar ook een groep met weinig ervaring, die bovendien wel wat persoonlijkheid kan gebruiken. Wij hebben daarom een tijd terug contact gelegd met Rasmus Lindgren en hem gevraagd naar zijn toekomstplannen. Daarop hebben wij hem een plaatje voorgehouden waarbij wij Lindgren niet alleen een voorname rol op het veld toedichten, maar ook op het trainingsveld en in de kleedkamer. In alle opzichten dus een speler met toegevoegde waarde."

Veldmate erkent dat de terugkeer van Lindgren zal leiden tot een hoog verwachtingspatroon. "Dat weten we. Rasmus is echter op een leeftijd en ervaren genoeg om hier op een goede manier mee om te gaan. Naast zijn voetbalprestatie op het veld verwachten we van hem een leidende en coachende rol binnen het team en dat zal lang niet altijd voor iedereen zichtbaar en dus meetbaar zijn. Het gaat erom dat de spelersgroep en staf zijn aanwezigheid ervaren en van de impuls die hiervan uitgaat profiteren."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!