Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax ondanks verlies door in Europa


4 december 2012 - Ondanks een 4-1 nederlaag in Madrid tegen Real is Ajax verzekerd van Europese overwintering. Na de winter zal het elftal van Frank de Boer aantreden in de knockout fase van de Europa League.

Ajax had vanavond in de eerste helft werkelijk niets in te brengen. In Bernabau was een veredeld B-team van Real Madrid veel te sterk voor Ajax. Bij rust stond het echter 'slechts' 2-0 door goals van Cristiano Ronaldo en Jose Maria Callejon. Daar kwam Ajax goed mee weg, mede door prima keeperswerk van Kenneth Vermeer.

Vlak na rust tekende Kaka voor de 3-0. Na de derde Madrileense goal kwam Ajax beter in de wedstrijd. In het halfvolle stadion van Real Madrid was Ajax fases te overheersen. Het kreeg ook goede mogelijkheden maar deze waren onder andere aan Danny Hoesen niet besteedt. Derk Boerrigter tekende na 59 minuten spelen voor de aansluitingstreffer. Boerrigter profiteerde van een blunder van doelman Adan die zich in de lucht liet afbluffen door Hoesen. In de rebound was het Boerrigter die scoorde.

Ook na de 3-1 bleef Ajax voetballen en kreeg het zelfs kansen op een tweede goal. Die bleef uit. Sterker nog, Callejon zou op aangeven van een andere Spaanse jongeling, Morata, de 4-1 binnen tikken. Dat was in Madrid ook de eindstand. Doordat Manchester City in en tegen Dortmund met 1-0 ten onder ging gaat Ajax door in Europa. Mogelijk komt het zelfs tot een finale in eigen huis. Medio mei is de Amsterdam ArenA het toneel van de finale van de Europa League.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!