Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV neemt afscheid van Europa met zege


6 december 2012 - PSV verlaat met een zege de Europa League. Op bezoek bij het geplaatste Napoli won met 3-1. Tim Matavz nam alle drie de goals in Napels voor zijn rekening en buigde daarmee een achterstand om.

Napoli was al geplaatst en voor PSV was het niets meer te behalen dan de eer en punten voor de coëfficiënt lijst van de UEFA. Dick Advocaat besloot vooraf Dries Mertens en Mark van Bommel niet mee te nemen naar Italie. Ook tegenstander Napoli bracht niet haar sterkst denkbare team op de been. Sterspeler Cavani was op eigen verzoek wel van de partij.

De openingsfase was zonder meer voor Napoli. De thuisploeg kreeg kans op kans maar wist hier niet mee om te gaan. Een aantal keer speelde Napels het niet goed uit maar ook Boy Waterman, voor de gelegenheid aanvoerder, hield PSV in die fase op de been. Toen ook Cavani zich echt ging melden moest PSV toch buigen. De Uruguyaanse aanvaller opende na 18 minuten spelen de score. Napoli schakelde razendsnel om na een foutieve pass van Zanka Jorgensen.

Na de achterstand herpakte PSV zich. Het begon zo waar te voetballen. De doelman van Napoli, Rosasi, hielp ook een handje. Tim Matavz kon zodoende nog voor rust twee keer tot scoren komen. Daarmee ging PSV rusten met een voorsprong die gezien het spelbeeld niet helemaal verdiend was. Na rust scoorde PSV nog een keer. Het was opnieuw Matavz die het doelpunt voro zijn rekening nam. Met nog een half uur te gaan controleerde PSV de wedstrijd. Napoli zette ook niet echt meer aan, men wil dit jaar een serieuze aanval op de titel doen.

PSV wint dus. In de groepsfase werd twee keer gewonnen van Napoli. Een prima resultaat. Toch is PSV na de winterstop niet meer in de Europa League te bewonderen. Voornamelijk de twee wedstrijden tegen AIK Solna brachten te weinig, slechts een schamel puntje tegen een Zweedse tegenstander mag gewoon niet. Dat Dnipro twee keer te sterk was kan gebeuren maar was zeker in de thuiswedstrijd niet nodig. PSV kan zich nu volledig richten op de Eredivisie en de KNVB Beker.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!