Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Dinsdag wordt cruciaal voor Heracles


7 december 2012 - Dinsdag is een bijna cruciale dag voor Heracles Almelo. Op die dag zal de gemeenteraad van Almelo beslissen over de stadionplannen van Heracles. De club wil graag het Polman Stadion verruilen voor een nieuw te bouwen onderkomen. Voorzitter Jan Smit heeft zijn toekomst aan het besluit verbonden.

Een nieuw te realsieren stadion kost 30 miljoen euro. HIervan dient Heracles de helft te lenen van de gemeente Almelo. De andere 15 miljoen euro zal worden opgehoest door financiers. De gemeente moet nu het bestemmingsplan goedkeuren.

"Komt het stadion er niet door, dan heeft dat consequenties voor de samenstelling van het bestuur en de directie", aldus voorzitter Jan Smit in gesprek met De Telegraaf. "Die mensen zijn dan niet langer gemotiveerd om daar hun krachten aan te besteden. En dat geldt toch ook wel voor mij."

"Zegt de gemeenteraad dinsdag nee, dan zegt zij in feite dat zij Heracles niet belangrijk vindt voor Almelo", gaat Smit nog ee nstap verder. "Dat zal betekenen dat Heracles het niet zal redden in de Eredivisie, omdat de begroting te laag is en andere clubs ons voorbij zullen gaan."

"PEC Zwolle heeft een stadion van 12.000 toeschouwers; die zijn ons in feite al voorbij. Met de huidige capaciteit van 8500 toeschouwers blijven wij steken op een begroting van 8,5 miljoen. We kunnen nu niet meer groeien. Wij streven naar 15.000 plaatsen en een begroting van vijftien miljoen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!