Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord na strafschoppen door


19 december 2012 - De meeste leuke wedstrijd van deze bekerronde werd gespeeld in Friesland. SC Heerenveen en Feyenoord trakteerden de fans op een boeiend en meeslepend schouwspel die na 180 minuten eindigde in 2-2. Beide teams moesten tien strafschoppen nemen om een beslissing te kunnen afdwingen.

Met name voor rust was Feyenoord de betere ploeg. Al snel in het duel creeerde Graziano Pelle voor zichzelf een uitstekende kans welke werd gered door Nordfeldt. Ook Immers en Clasie waren dichtbij de openingstreffer. Uiteindelijk was het toch weer Graziano Pelle die de ban brak met een fraaie volley. Feyenoord claimde later tevergeefs nog een strafschop. SC Heerenveen kon er in de eerste helft fase weinig tegenover stellen behoudens een schot van smaakmaker Djuricic.

Vlak na rust kwam SC Heerenveen terug in het duel. Gouweleeuw lepelde een afgeslagen bal in het doel van Erwin Mulder. SC Heerenveen en Feyenoord werden meer aan elkaar gewaagd. Het was opnieuw Feyenoord dat op vorosprong kwam. Lex Immers kopte raak uit een corner. In de fase na de 1-2 vergat Feyenoord door te drukken en daarmee het duel definitief te beslissen. Een slotoffensief van SC Heerenveen liet Feyenoord nog bijna capituleren. Dat bleef Feyenoord bespaard. Alleen Djuricic wist in de rebound (vrije trap Marecek eindigde op de lat) te scoren.

In de verlenging zaten een aantal spelers er door heen. Invallers als Verhoek, Boetius (beide Feyenoord) en De Ridder (SC Heerenveen) maakten er toch nog een feestje van. Het drietal zorgde voor het meeste gevaar. Gescoord zou er niet meer worden. Strafschoppen moesten de beslissing geven. In die strafschoppenserie had Feyenoord het een aantal keer kunnen beslissen na onder andere missers van Finnbogason, Marecek, Kum en Otigba. Namens Feyenoord miste echter Immers (2e), Boëtius (5e) en Martins Indi (8e). Uiteindelijk was het de tiende Feyenoord-strafschop die door Janmaat werd benut en daarmee doorslaggevend was.

Feyenoord heeft het in de beker opnieuw moeilijk. Evenals in Nijmegen moest er een verlenging aan te pas komen. Nu in Friesland zelfs strafschoppen. Feyenoord weet in het bekertoernooi echter opnieuw een uitduel te winnen. Na NEC is SC Heerenveen de tweede club uit de Eredivisie die door Feyenoord is uitgeschakeld.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!