Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax maakt korte metten met stuntelend Feyenoord


20 januari 2013 - Ajax heeft de achterstand op koploper FC Twente terug gebracht tot slechts een punt. Op eigen veld won Ajax vrij eenvoudig van Feyenoord. Het werd maar liefst 3-0 voor de ploeg van Frank de Boer.

Na een openingsfase waarin Feyenoord brutaal druk zette en een klein schotje van Graziano Pelle liet zien was het Ajax dat de score opende. Daryl Janmaat liet zich verrassen door een loopactie van Viktor Fischer die vervolgens ook nog Erwin Mulder uitspeelde en scoorde. Feyenoord zou ook in de fase na de 1-0 defensief blijven schutteren. Zo kon Christian Eriksen bijna profiteren na een veel te korte terugspeelbal van Bruno Martins Indi.

Op slag van rust kwam Ajax alsnog op 2-0. Ditmaal speelde Martins Indi de bal terug op het rechterbeen van Joris Mathijsen die vervolgens ook nog eens te veel tijd nodig had. Zijn pass werd onderschept door Fischer die keihard in de korte hoek de bal achter Mulder schoot. Ajax zou gaan rusten met een 2-0 voorsprong zonder zelf grote kansen te creëren profiteerde het twee keer van defensief geschutter van de Feyenoord defensie.

Na rust kwam Feyenoord aanvankelijk goed uit de startblokken maar het was wederom Ajax dat scoorde. Ditmaal werd een vrije trap van Christian Eriksen van een meter of 35 door iedereen gemist inclusief doelman Mulder. Feyenoord keek tegen een 3-0 achterstand aan. Nadat international Van Rhijn eerder al was ontsnapt aan zijn tweede gele en dus rode kaart moet hij er ruim twintig minuten voor tijd toch aan geloben. Boetius was hem opnieuw te slim af en versierde een strafschop.

Lex Immers wist de toegekende strafschop niet te benutten. In eerste instantie trof zijn veel te slappe inzet Kenneth Vermeer en ook in de rebound scoorde Immers niet, hij schoot huizenhoog over. Ook met tien man bleef Ajax makkelijk op de been. Feyenoord probeerde nog iets maar de onzekerheid in de ploeg zorgde dat het nooit overtuigend kon zijn. Ajax komt door de zege op gelijke hoogte met PSV en een puntje achter FC Twente. Daarmee heeft Ajax nog een mooi uitzicht op een derde titel op rij.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!