Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ naar laatste vier in beker


29 januari 2013 - AZ heeft zich vandaag zonder veel moeite geplaatst voor de laatste vier van de KNVB Beker. In Den Bosch werd met 5-0 gewonnen. Toch was er door verschillende misdragingen van de Bossche aanhang nog veel stof tot nadenken.

Al na vijf minuten spelen pakte AZ in De Vliert de leiding via Viktor Elm. Johann Berg Gudmundsson en Adam Maher zorgden dat AZ na 35 minuten spelen een 0-3 voorsprong had. Nadat Jelle de Bock de losgekomen Altidore had neergehaald in de zestien en scheidsrechter Wiedemeijer rood trok en een penalty aan AZ toekende ging het pas echt mis voor FC Den Bosch.

Oerwoudgeluiden richting Altidore waren al aanwezig maar werden ondanks verschillende verzoeken van de speaker hardnekkiger. Altidore ging zelf achter de bal staan en benutte de strafschop. De Amerikaanse aanvaller maakte duidelijk kenbaar niet gediend te zijn van de rascistisch uitlatingen van een gedeelte van de Bossche fans, toch wilde Altidore niet dat Wiedemeijer het duel zou stil leggen.

Na rust zou scheidsrechter Wiedemeijer wel tot die actie overgaan. In de rust was er al een emotionele oproep van de directeur van FC Den Bosch geweest de oerwoudgeluiden te stoppen. Na rust ging een gedeelte van de Den Bosch fans echter met ijsballen / sneeuwballen gooien. Eerst naar de AZ aanhang, later na een rode kaart voor Brock richting het arbitrale trio en spelers van AZ. Wiedemeijer besloot hierop het duel te staken.

Met nog ruim een half uur te gaan en twee spelers minder speelde AZ het duel rustig uit. Adam Maher zou een half uur voor tijd bepalen op 0-5.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!