Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax op koers voor achtste finales


14 februari 2013 - Ajax heeft een uitstekende uitgangspositie weten te bemachtigen voor de achtste finales van de Europa League. Thuis werd vanavond met 2-0 gewonnen van het Roemeense Steau Boekarest.

Voor het eerst sinds augustus 2012 stond Kolbeinn Sigthorsson weer eens in de basis bij Ajax. Door een schouderblessure stond de IJslandse aanvaller lange tijd buitenspel. Het was niet de enige verrassing van trainer Frank de Boer. Met op het middenveld Christian Eriksen, Lasse Schöne en Siem de jong was Ajax behoorlijk offensief ingesteld.

Ondanks de offensieve inslag kreeg Ajax aanvankelijk weinig kansen. Alleen Sigthorsson kon een keer voor gevaar zorgen voor het duel van Ciprian Tatarasanu. De Roemenen lieten zich in de eerste 20 minuten geen enkele keer aanvallend zien. De wedstrijd kwam pas echt op gang nadat Toby Alderweireld na 28 minuten spelen de score opende. De Belgisch international kopte raak uit een vrije trap van Christian Eriksen.

Na de achterstand werd het een leuk duel voor de neutrale toeschouwer. Ajax kreeg via Siem de Jong nog een goede kans, daarnaast werd een doelpunt van de captain terecht afgekeurd. Ook Steau Boekarest liet zich meer zien maar Kenneth Vermeer reageerde attent. Vlak na rust zou Ajax een 2-0 voorsprong pakken door opnieuw een verdediger. Ditmaal was het Ricardo van Rhijn die scoorde.

Met de 2-0 ging Steau Boekarest meer risico nemen. De in de rust voor Vermeer ingevallen Cillissen hield met twee knappe reddingen Ajax op de been. Zo tikte hij een inzet van Adrian Popa op de lat en wist hij van dichtbij een inzet van Raul Rusescu onschadelijk te maken. Nadat bij Steau Boekarest Mihai Pintilii een tweede gele dus rode kaart kreeg was het verzet definitief gebroken.

Volgende week kan Ajax in Boekarest het karwei afmaken. Wanneer het daadwerkelijk de achtste finales weet te bereiken dan wacht op donderdag 7 maart in de eigen Amsterdam ArenA de winnaar van het treffen tussen Chelsea en Sparta Praag. Chelsea, winnaar van de Champions League vorig seizoen, won vandaag haar heenwedstrijd in Praag met 0-1.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!